INTELEPCIUNEA
Daca vrei, poti .

Amintiri din alta viață

Am văzut , cu foarte mult timp în urmă, poate sunt 20 de ani de atunci sau mai bine de atât ,  un documentar interesant cu doi soți , in vârstă de 70 de ani , unul arhitect iar celălalt pictor, care s-au hotărât să își facă o casă frumoasă , din sticlă si materiale noi, moderne , în locul celei de lemn, casa lor din pădure , o casă de vacantă .

Fotografie luata de pe internet

Mi s-a părut aiurea ca la vârsta de 70 de ani să te apuci de făcut o casă ,in pădure, din sticlă iar eu, atunci , cu mintea mea de 30 de ani i-am considerat niște bătrâni senili , egoiști, ușor dezaxați .

Ce rea am fost !

I-am judecat greșit . In primul rând eu nu am dreptul să judec pe nimeni, dar așa este firea omului .

Fotografie luata de pe internet

Oamenii aceștia își aveau un vis al lor din tinerețe, încă de când erau niște necunoscuți, neica nimeni cum am zice astăzi , dar , înainte de a deveni niște mari personalități in domeniile lor de activitate, si-au crescut frumos copii, si-au îngrijit părinții, au muncit si au construit ceea ce au putut , in limita posibilităților lor , fără a fi fost ceva exagerat , din munca lor cinstită.

Succesul lor s-a arata târziu , după 50 de ani , dar a fost atât de mare încât ei au renăscut ca pasărea Phoenix din propria-i cenușă, sau ca un fluture ce apare dintr-o omida si începe sa zboare spre înaltul cerului .

Fotografie luata de pe internet

Atunci, la vârsta de 70 de ani ei au putut să construiască casa lor de vis, să isi realizeze visul lor la care nu renunțaseră niciodată .

Atunci a fost sa fie, atunci ii sosise vremea ei .

Fotografie luata de pe net

 Îmi aduc perfect aminte cum arăta aceea casă , cu pereții din sticlă, ciudată , într-o pădure , avea la parter un spațiu imens, un „open-space” neobișnuit de mare, care era in același timp hol, casa scării, living, „dinning” si bucătărie , cu doar două camere in laterale, cameră tehnică si o debara iar sus, la etaj aveau doar două dormitoare separate intre ele de un hol imens , cat ținea toata casa , cu doua spatii de lucru , doua birouri, doua „dressing”-uri si două băi , câte una pentru fiecare dintre ei .

Fotografie luata de pe internet

Își respectau astfel intimitatea fiecăruia și își puteau exersa meseria la cele mai înalte standarde dorite de ei . Nu își făcuseră casa pentru musafiri , pentru a primi pe timpul nopții pe cineva , dar, dacă situația le-ar fi impus ar fi putut să transforme unul din birouri in spațiu de dormit .

Fotografie luata d epe internet

De atunci,  am mai văzut cupluri care , după ce au ieșit la pensie și-au realizat visul lor de o viață, s-au mutat din orașe la țară, au schimbat modul de viață stresant cu unul mult mai liniștit și astfel au reușit să se bucure de viață exact așa cum si-au dorit ei .

Fotografie luata de pe internet

Acest cuplu mi-a transmis că este important să nu abandonăm niciodată visul nostru oricât de mulți oameni din jurul nostru ne vor descuraja, vor râde poate de noi și de visul nostru și , mai mult decât atât, poate este cel mai bine să nici nu îl spui că , poate , nu se va mai împlini niciodată .

Fotografie luata d epe internet

Poate vrei să călătorești in locuri exotice, să sari cu parașuta, sau să privești pământul de sus dintr-un balon cu aer cald, ori dintr-un vârf de munte, să înveți să schiezi , să patinezi , să călărești, sau să pictezi ori să fotografiezi ca și un artist, orice este posibil dacă asta vrei cu adevărat.

Abia atunci când înțelegi acest lucru ești înțelept cu adevărat , „te-ai copt” cum ar fi spus parintii mei dragi.

 Înțelepciunea vine doar cu timpul , niciodată mai devreme decât ar trebui .

Fotografie luata d epe internet

Fiti indrazneti si visati la tot ce doriti sa realizati vreodata !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *